Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jeníček Werich měl jasno: ,,Čas si vymysleli lidé, aby věděli, od kdy do kdy a co za to".:-)

1 0
možnosti
Foto

Ke složitosti středověkého počítání času stačí nahlédnout na pražský orloj:

Je tam zobrazen jak střední sluneční čas (pražský, prakticky ten, který používáme teď v zimě), tak čas, který dělí den na dvanáct dílů a noc také na dvanáct dílů (takže zimní noční hodiny jsou v zimě delší a v létě kratší a denní hodiny naopak), a pak ještě staročeský či starohebrejský čas, který měl počátek (24 hodin) vždy v okamžiku západu Slunce. A můžeme připočíst i hvězdný čas, který orloj ukazuje astronomům.

1 0
možnosti
Foto

J84a61n 49Š81i23k

13. 12. 2021 21:49

Typickým projevem nerespektování zákonů přírody je konec roku. V tomto období by měli být všichni v pohodě, žádný shon a stres a měli by v zimním období více odpočívat. Realita? Konec roku znamená uzávěrky, dohánění plánovaných ukazatelů ve výrobě i všeho možného úklidu, který se nestihl. I to je jeden z důvodů, který se podepisuje negativně na zdraví a imunitě. Neříkám chovat se jako na vesnicích ve středověku. Ale nějakou změnu by chtělo. Hezký den

0 0
možnosti
  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1212x
Tvořím, píšu a učím - píšu na web, píšu vědu. Učím chápat dějiny, učím učit, učím se učit, učím osobní rozvoj. Krize je příležitost. Změna je život.

https://queen-of-words.com/home/

Seznam rubrik